Δύο μέτρα και ένας σταθμός: επεισόδιο 6o – Δεκέμβρης 2022

Έχει άραγε ενδιαφέρον στα τέλη Μάη του 2023 να ακούσει κάποιος/α ένα podcast για τον Δεκέμβρη του 2022 και την πλατεία Εξαρχείων; Τι έχει να προσφέρει η αφήγηση της ιστορίας μιας πλατείας κατά τη διάρκεια ενός χειμωνιάτικου μήνα όταν σήμερα, αρχές καλοκαιριού, είναι τόσες οι κεντρικοπολιτικές εξελίξεις; Εμείς σας δίνουμε στοιχεία, εσείς δίνετε την απάντηση.

  • Δεκέμβρης 2022. Αποκαλύπτεται ότι ενώ η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς είχε δηλώσει εγγράφως πως η χωροθέτηση του σταθμού της πλατείας Εξαρχείων εμπίπτει εντός αρχαιολογικό χώρου, το ΥΠΠΟΑ απέκρυψε από το ΣτΕ το συγκεκριμένο έγγραφο. Τελικά, η κ. Μενδώνη έχει πλήρη εποπτεία όσων αφορούν τον πολιτισμό, την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Γνωρίζει και αποφασίζει για τα πάντα, όπως φυσικά η ίδια κρίνει.
  • Δεκέμβρης 2022. Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πειθαρχία, Απειλή, Εκφοβισμός. Δεν τα νιώσαμε μόνο το 2008. Μήπως είναι αυτό το τρίπτυχο με το οποίο εδώ και χρόνια επιβάλλονται ένα σύνολο νόμων και καταστάσεων;
  • Δεκέμβρης 2022. Όταν τα βάζεις με τόσα συμφέροντα είναι σαφές ότι ο οικονομικός παράγοντας είναι ικανός να βάλει εμπόδια. Έχοντας, όμως, εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικότητας η συνέλευση διοργανώνει crowdfunding.
  • Δεκέμβρης 2022. Τόσα έχουν συμβεί, οι δυσκολίες πολλές, υπάρχει εορταστικό κλίμα; Η απάντηση της συνέλευσης δείχνει ότι μπορούμε την εμπειρία μέσα από το συλλογικό βίωμα να την πούμε και να την κάνουμε γιορτή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί. Οι εποχές θολές. Μέσα στον χειμώνα μπορούν να ξεπηδούν φωτεινά καλοκαίρια, μέσα στο καλοκαίρι να επικρατεί το γκρίζο ενός χειμωνιάτικου ουρανού. Πότε, όμως, ήταν τα πράγματα διαφορετικά; Τουλάχιστον εδώ ποτέ. Για αυτό, λοιπόν, όπως ακούγεται στους δρόμους της πόλης κάθε Δεκέμβρη…

«Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη. Ιστορία ερχόμαστε!»

Ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s