Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ: Ξεπλένουμε στους 60 °C το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

Έλαμψε πάλι η «αλήθεια» σε ρεπορτάζ του βραδινού δελτίου του ΣΚΑΙ σε σχέση με το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Με αφορμή την απόρριψη από το ΣτΕ του αιτήματος για προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης, που έχουν καταθέσει 50 κάτοικοι της γειτονιάς, των αποφάσεων δυνάμει των οποίων εγκρίθηκε η ΤΕΠΕΜ (Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη) και η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων, τα όσα παρουσιάστηκαν είναι μια καλοδουλεμένη προσπάθεια ξεπλύματος που στόχο έχει μόνο την παραπλάνηση του κοινού και την υποβάθμιση των επιχειρημάτων μας ενάντια στην κατασκευή του μετρό επί της μοναδικής πλατείας της γειτονιάς μας.

  1. Υπαινικτικές αναφορές στους 50 κατοίκους των Εξαρχείων που τόλμησαν να αντιδράσουν σε αυτό το «έργο πνοής». Σταδιακά η λέξη κάτοικος δίνει τη θέση της στη λέξη άτομο ενώ παράλληλα διαβάζουμε σε τίτλο : «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 50 ΑΤΟΜΑ! Να πούμε ότι οι αιτούντες είναι 50 τον αριθμό και τούτο διότι, το ανώτατο όριο των προσώπων τα οποία μπορούν να προσφύγουν στο ΣτΕ με το ίδιο δικόγραφο είναι 50. Ωστόσο ο αριθμός αυτός υπολείπεται του πραγματικού αριθμού των ενδιαφερομένων για την άσκηση αίτησης αναστολής στο
    ΣτΕ, καθώς η λίστα των κατοίκων υπέρ της προσφυγής ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά πολλοί/ες από τους/ις ενδιαφερόμενους/ες αναγκαστικά «κόπηκαν» λόγω του ως άνω ορίου αιτούντων. Να πούμε εδώ ότι η νομική οδός, τίποτα δεν έχει κρίνει ακόμα τελειωτικά, καθώς η συζήτηση ακύρωσης του έργου έχει οριστεί για τις 10/05/2023 και δεν είναι ένα τετελεσμένο γεγονός όπως επιλέγουν να παρουσιάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  2. Οι «έγκριτες» ρεπόρτερς, όπως παρατηρούμε από τα πλάνα, διεξάγουν την έρευνά τους γύρω από το εργοτάξιο του μετρό της Πανεπιστημίου και όχι στα Εξάρχεια. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο για το βλέμμα που ξέρει την ευρύτερη περιοχή. Οι ερωτώμενοι βρίσκονται πέριξ της Ακαδημίας, η μία δημοσιογράφος μας μιλά
    μπροστά από το παρκάκι (πίσω από τη Βιβλιοθήκη) και η δεύτερη βρίσκεται μπροστά από τις λαμαρίνες του εργοταξίου εκεί. Το δεύτερο γίνεται αντιληπτό καθώς το εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων δεν έχει καμία εμφανή σήμανση των εργολάβων του έργου, ούτε σημάνσεις για την προστασία του κοινού. Σημειώνουμε δε ότι το εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων έχει πρωτοφανούς ύψους περίφραξη η οποία εκτείνεται πάνω από τις λαμαρίνες εν είδει πλέγματος. Συνολικά φτάνει τα 5 μέτρα(!!).. Επιπλέον φανταζόμαστε ότι θα ήταν δύσκολο να παρουσιάσουν πλάνα με συνθήματα πάνω στις λαμαρίνες ενάντια στην κατασκευή του μετρό και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το μικρής διάρκειας πλάνο από το εργοτάξιο της πλατείας Εξαρχείων αφορά στις πρώτες μέρες όπου φαίνονται μόνο οι «καθαρές» λαμαρίνες και τα πηχάκια πάνω στα οποία μετέπειτα στήριξαν το πλέγμα.
  3. Πρόθυμοι και πρόθυμες συνεντευξιαζόμενοι/ες μας μιλούν για το χρήμα που θα εισρεύσει στην περιοχή, για την ανάπτυξη και το θεόσταλτο δώρο του κέρδους που θα απολαύσουν οι καταστηματάρχες. Δεν είδαμε όμως ούτε μια δήλωση επαγγελματία πέριξ της πλατείας, μόνο μια απλή αναφορά στο όνομά τους. Παρακαλούμε τους Πίκους Απίκους του ΣΚΑΙ να μας ενημερώσουν κι εμάς σχετικά με το ποιοί είναι αυτοί οι επαγγελματίες που είναι τόσο ενθουσιασμένοι με την ηχορύπανση, τα σκαψίματα μπροστά στα μαγαζιά τους και την αστυνομοκρατία που είτε απομακρύνει το κοινό είτε υπονομεύει την παραμονή του σε αυτά!! Και κάτι ακόμα, εμείς με το στανιό ανάπτυξη που παραδίδει οικοδομικά τετράγωνα και κατοικίες στις ορέξεις των επενδυτών, στην αύξηση των ενοικίων και τον εκτοπισμό μας δεν τη θέλουμε!
  4. Επίσης τα δαιμόνια της δημοσιογραφικής έρευνας μας ενημερώνουν ότι ο σταθμός του μετρό θα καταλάβει μόνο το 10% της πλατείας. Παραχαράσσουν την πραγματικότητα στα εθνικά δίκτυα για να υποβαθμίζουν τις αντιρρήσεις μας. Έχουν δει τα δημοσιευμένα σχέδια για το μετρό που εξαφανίζουν την πλατεία και το φυσικό πλούτο μέσα σε αυτή; Αλήθεια έχουν επισκεφτεί την πλατεία; Έχουν δει την πλήρη κατάληψη και εξαφάνιση της πλατείας από τα έργα για το σταθμό; Έχουν δει την κατάληψη των μονοπατιών των τυφλών; Τα όρια δε του εργοταξίου μέλλεται να επεκταθούν περαιτέρω, όπως γίνεται ήδη και στην πλ. Κολωνακίου.
  5. Τέλος, το ρεπορτάζ στο κλείσιμο «εκτοξεύει» την πληροφορία ότι θα φυτευτούν στην περιοχή 2.000 δέντρα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ! Όλη η Αθήνα έχει ξεσηκωθεί με τη δημοτική αρχή και τη Unison για την αμέλεια και την ασχετοσύνη στα κλαδέματα- κουρέματα , κόψιμο, ξερίζωμα  που οδηγούν σε πολλαπλά προβλήματα με τα δέντρα στην πόλη, μερικά από αυτά είναι οι αρρώστιες και η ξήρανση των δέντρων, που τελικά οδηγεί στην αποσπασματική αντικατάστασή τους κατόπιν πίεσης και επιμονής των κατοίκων. Όσοι μάλιστα παρακολούθησαν από την επαρχία το ρεπορτάζ θα θεωρούν ότι δημοτική αρχή, κυβέρνηση και εργολάβοι θα μετατρέψουν την πλατεία σε ζούγκλα! Ας κάνουν γνωστό και σε εμάς το σχέδιο με το οποίο θα χωρέσουν 2.000 δέντρα στην πλατεία, αφότου ξεριζωθούν τα τελευταία 72 λόγω κατασκευής σταθμού μετρό.

Τους πετάμε πίσω τα χυδαία ψέματά τους για τον επηρεασμό και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Όπως δεν έχουμε λυγίσει τέσσερις μήνες τώρα με τις προκλήσεις της αστυνομίας, δεν θα λυγίσουμε και με τη διαστρέβλωση της αλήθειας από τα κανάλια της καλοπληρωμένης λίστας Πέτσα.

Η προπαγάνδα σας γνωστή…ο αγώνας μας δίκαιος!

Θα νικήσουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s